Webinar x3D

13-11-2020

Het Webinar Innovatie, technologie en welzijn in de varkenshouderij bracht exact waar wij voor staan!

Op 10 november jl. namen we -samen met nog zo’n 100 andere deelnemers- deel aan het webinar ‘Innovatie, technologie en welzijn in de varkenshouder’. Een initiatief van het x3D project. 

Het x3D project biedt veehouders een dashboard waarop bedrijfsprocessen continu worden gemonitord én bijgestuurd. Binnen Coppens Stal-techniek noemen we dat ook wel: resultaat door meten. Want wij zijn ons bewust van het belang van kwalitatieve data. Het is wat ons betreft de perfecte aanvulling op de kennis die varkenshouders vanuit jarenlange praktijkervaring reeds in huis hebben.

x3D project

xD3 stelt dat het gebruik van communicatie-, informatie- en sensortechnologie (x-technologie) bij het monitoren van diergedrag, diergezondheid en dierwelzijn (3D) kan leiden tot innovatieve producten en diensten voor de agrarische sector.

De kracht hierbij ligt in het samenbrengen van kennis en innovatieve techniek. Exact hetgeen waar Coppens Stal-techniek heilig in gelooft en waar we ons dan ook volledig op focussen. Dat doen we door het bieden van geautomatiseerde productoplossingen die het mogelijk maken om de toestand van dieren continu te meten. Op basis hiervan kan de varkenshouder - in combinatie met eigen specifieke kennis- verbeteren en optimaliseren. Uiteindelijk leidt dit tot het beste resultaat! U kunt hierbij denken aan het automatisch verhogen of verlagen van de temperatuur van het biggennest in het kraamhok en het automatisch of individueel voeren van kraamzeugen naar behoefte.

Wilt u meer weten over onze deelname aan x3D? Of heeft u vragen over onze geautomatiseerde productoplossingen? Neem dan contact op met Nienke Dirx. Zij is als Verkoop binnendienst en Procesoptimalisator werkzaam bij Coppens Stal-techniek. U kunt contact nemen met Nienke via +31(0)40 208 20 70 en n.dirx@coppensstal.nl

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 208 20 70
info@coppensstal.nl

Coppens Stal-techniek BV
KVK-nummer: 72600233