Wegen van zeugen tijdens de dracht: simpel en snel

10-02-2022

Wij bieden samen met onze partner Nedap een totaalpakket voor best presterende zeugen: Nedap ‘Sow Sense’. Dit start in de drachtstal, waar het houden van zeugen in groepen door verdergaande automatisering juist mogelijkheden biedt voor precisievoeren. Door de toepassing van Nedap zeugen voerstations mét gewichtsmonitoring is het eenvoudig mogelijk om gedurende de gehele drachtperiode de zeugen automatisch te wegen en voeren.

De conditie van een zeug tijdens de dracht is belangrijk voor haar productiviteit. Een juist conditieverloop tijdens de lactatie en dracht draagt bij aan het aantal en kwaliteit van de geboren biggen. Hiermee wordt dus de basis gelegd voor de prestaties in de kraamstal. Door in de dracht continu automatisch iedere zeug te wegen, krijgt u vanzelf inzicht in het gewichtsverloop per week. Dit kan weer worden gebruikt om het voerschema in de dracht te optimaliseren.

Check het zelf
Check zelf hoe eenvoudig het wegen in de dracht in zijn werk gaat. Een weger is geplaatst in de uitloopgang van de voerstations. Iedere zeug loopt vanzelf over de weger nadat ze haar portie voer op heeft en weer terugloopt naar de groep. Samen met de verstrekte hoeveelheid voer per dag per zeug, is dit continue gewichtsverloop één van de belangrijkste elementen voor een productieve dracht.

Bekijk het filmpje of check onze website: https://www.coppensstal.nl/producten/nedap-management/product/433/Nedap-Gewichtsmonitoring-bij-zeugen

Meer over Nedap SowSense
De Nedap SowSense-oplossingen zijn erop gericht om iedere zeug te identificeren, haar voerconsumptie en gewicht te volgen, haar berigheidsgedrag te volgen en haar naar de kraamstal te verplaatsen. Nedap SowSense verbindt u met uw zeugen. U kunt er zeker van zijn dat er volgens uw eigen strategie voor iedere zeug wordt gezorgd. In de kraamstal gaat dit verder bij gebruik van kraamstalvoeren. Om meer te lezen over kraamstalvoeren, ga naar https://www.coppensstal.nl/producten/nedap-management/categorie/166/Nedap-Kraamstal-Voeren.

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 208 20 70
info@coppensstal.nl

Storingsnummer Coppens Stal-techniek
T: 040 204 98 68

Coppens Stal-techniek BV
KVK-nummer: 72600233

Vertegenwoordigers Rundvee


T: 040 204 44 00
E: verkoop@coppensagri.nl

Vertegenwoordigers Varkens

Arnold Veldman
T: 040 208 20 70
E: verkoop@coppensstal.nl

John van Loon
T: 040 208 20 70
E: verkoop@coppensstal.nl