Complete Daltec droogvoerinstallatie: duurzaam en snel voeren

terug naar het overzicht
Vorige
Volgende
17-02-2022

Bij een vleesvarkensstal in Noord-Limburg heeft Coppens Stal-techniek begin 2022 de complete droogvoer- en water installatie geleverd, bestaande uit o.a. een Daltec voerinstallatie met glad aandrijfwiel en staalkabel. Een duurzaam en krachtig systeem.

 

Door de keuze voor een Daltec voerinstallatie met een glad aandrijfwiel en staalkabel heeft de ondernemer gekozen voor minder slijtage en meer kracht. De kracht van het aandrijfwiel wordt namelijk overgebracht op meerdere zogenaamde ‘meenemers’. Het voer wordt getransporteerd door de stal en de voerkabel wordt aangedreven door meerdere meenemers. Hierdoor kun je meer kracht op de voerkabel uitoefenen en ontstaat er minder kans op slijtage en storingen en meer kracht. Daarnaast is er gewerkt met dubbel gelagerde aluminium bochtwielen, wat het geheel minder slijtage gevoelig maakt.

 

Boven iedere voerbak lopen drie voerleidingen (drie ‘circuits’), voor iedere voersoort één. De voeruitlopen aan deze voerleidingen hebben ieder een eigen kleur. Hierdoor is de voersoort eenvoudig te wijzigen. Daarnaast is het mogelijk alle circuits tegelijk te laten draaien, waardoor snel voeren mogelijk is. De voerbakken worden gevuld en met een transparante telescopische valbuis is de hoeveelheid vers voer in de bak te regelen (de telescopische valbuis kan hiervoor omhoog en omlaag worden bijgesteld).

Bovendien kenmerkt het systeem zoals hier uitgevoerd zich door de eenvoud. Er zitten slechts vier bochten in een circuit. Dit is de minimale en meest eenvoudige inrichting van een voercircuit, waardoor er minder kans is op defecten of storingen en minder onderhoud nodig is.

Tot slot is er gewerkt met Magnelis verzinkte voerbuizen. Coppens Stal-Techniek werkt uitsluitend met deze voerbuizen vanwege de langere levensduur. Magnelis® is maar liefst 10 keer beter bestand tegen corrosie dan verzinkt staal.

 

Voor meer informatie over Daltec droogvoerinstallaties en onderdelen, bekijk onze productpagina
https://www.coppensstal.nl/producten/varkens/categorie/41/Daltec-voerautomatisering

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 208 20 70
info@coppensstal.nl

Storingsnummer Coppens Stal-techniek
T: 040 204 98 68

Coppens Stal-techniek BV
KVK-nummer: 72600233

Vertegenwoordigers Rundvee


T: 040 204 44 00
E: verkoop@coppensagri.nl

Vertegenwoordigers Varkens

Arnold Veldman
T: 040 208 20 70
E: verkoop@coppensstal.nl

John van Loon
T: 040 208 20 70
E: verkoop@coppensstal.nl