Denkavit opent nieuwe onderzoekslocatie

12-10-2016

Denkavit, producent van hoogwaardige voeders voor dieren in de eerste levensfase, heeft een geheel nieuw onderzoekscentrum voor circa 260 zeugen gebouwd. De nieuwe onderzoekslocatie maakt deel uit van het DenkaFarm Innovation Centre, het veehouderijbedrijf voor praktijkonderzoek en innovaties van Denkavit in Voorthuizen.

Het onderzoekscentrum is gericht op de toekomst; zo kan Denkavit inspelen op de veranderingen in de varkenshouderij op het gebied van genetica, gezondheid, antibiotica-reductie en nieuwe grondstoffen.In de nieuwe varkensstal kunnen voeronderzoeken met biggen in de kraamstal én met gespeende biggen uitgevoerd worden. Bovendien beschikt het nieuwe onderzoekscentrum over een verteringsafdeling; hiermee krijgt Denkavit goed inzicht in de vertering van voer en grondstoffen. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor het doen van voedingsonderzoek bij dragende en lacterende zeugen.

De stal is optimaal ingericht voor het ontvangen van bezoekers. In de lengte van de stal is een bezoekersgang gebouwd die volledig is afgesloten van de rest van de stal. Over de gehele lengte kunnen bezoekers de stal in kijken dankzij grote ramen. Ook is er een vergaderzaal/ontvangstruimte gerealiseerd tussen de beide kraamafdelingen, wederom met ramen om de dieren te kunnen zien.

Het nieuwe onderzoekscentrum is volledig uitgerust om biggen en zeugen op een duurzame wijze te houden. De opgedane kennis gebruikt Denkavit om haar (voer)concepten verder te verbeteren, waardoor varkenshouders meer rendement uit hun onderneming halen.

Ga naar deze pagina voor meer informatie over Denka-Pig-Farm.

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 208 20 70
info@coppensstal.nl

Coppens Stal-techniek BV
KVK-nummer: 72600233