Presentatie vrijloopkraamhok op ‘Düsser Schwein & Huhn’

terug naar het overzicht
Vorige
Volgende
18-09-2019

Op de Düsser Schwein & Huhn worden door stalinrichters en voerleveranciers uit Duitsland en omliggende landen de nieuwste ontwikkelingen in de varkens- en pluimveehouderij gepresenteerd. Natuurlijk was Coppens Stal-techniek ook aanwezig. De Düsser Schwein & Huhn is een initiatief van het Centrum voor Onderwijs & Onderzoek in de landbouw in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland Westfalen (Nordrhein-Westfalen).

 

Nieuwe welzijnseisen - vrijloopkraamhok verplicht

De vragen van bezoekers -ofwel ondernemers- waren met name gericht op het gereedmaken van hun stallen voor de (nabije) toekomst. Niet zo vreemd. In Duitsland zijn de welzijnseisen voor de zeugenhouderij momenteel aan verandering onderhevig; in de toekomst wordt een vrijloopkraamhok voor zeugen verplicht!

 

Veel ondernemers waren nog niet bekend met de overgangstermijn en de minimale afmetingen van het vrijloopkraamhok. Maar ook het op gebied van het fixeren van de zeugen (om de hoeveel dagen mag dit?) werden veel vragen gesteld.

 

Antwoorden en advies voor ondernemers

Namens Coppens Stal-techniek was John van Loon (Adviseur stalinrichting) aanwezig om vragen te beantwoorden en met ondernemers mee te denken over de wijze waarop zij kunnen voldoen aan de eisen binnen bestaande stallen en/of nieuwbouwstallen. Veel ondernemers maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid en kwamen erachter dat wij (Coppens Stal-techniek) vooruitstrevende oplossingen bieden voor ieder vraagstuk, waarbij het resultaat ondernemers vernieuwend, slimmer, effectiever en efficiënter maakt.

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 208 20 70
info@coppensstal.nl

Coppens Stal-techniek BV
KVK-nummer: 72600233