Inspirerende studiemiddag ‘Kwalitatief biggen grootbrengen’

terug naar het overzicht
Vorige
Volgende
02-10-2019

Op uitnodiging van het PIVV (Partnership Innovators Varkenshouderij en Varkensvleesketen) was Coppens Stal-techniek aanwezig op de studiemiddag ‘Kwalitatief biggen grootbrengen’. Deze middag werd 25 september jl. georganiseerd door de Nederlandse Ambassade in België en het Varkensloket. De studiemiddag werd ingevuld door o.a. het Belgische Praktijkcentrum Varkens, Universiteit Gent en WUR (Wageningen University & Research).

 

Vlot door de speenperiode en kraamhok-bouwen anno 2019

Veel boeiende en actuele thema’s kwamen aan bod tijdens deze inspirerende middag. Zo sprak Bas Kemp (WUR) over de wijze waarop biggen vlot door de speenperiode kunnen komen en Anita Hoofs (WUR) ging dieper in op de materie rondom het bouwen van een kraamhok anno 2020. Thema’s die ons -als koploper- enthousiasmeren en de oren doet spitsen. Alles bij Coppens Stal-techniek is immers gericht op slimmer, effectiever en efficiënter werken, waarbij techniek, kwaliteit en service centraal staan. Met als resultaat; varkenshouders die hun biggen op kwalitatieve wijze grootbrengen en mede hierdoor een sterke concurrentiepositie bekleden.

 

In gesprek met Vlaamse varkenshouders

Naast diepgang omtrent actuele thema’s binnen de varkenshouderij, was er ook alle tijd en ruimte om het gesprek aan te gaan met zo’n 180 varkenshouders (met name Vlamingen). Aan onze eigen ‘netwerktafel’ spraken we met hen over slimmer, effectiever en efficiënter ondernemen én met name over de wijze waarop Coppens Stal-techniek hier invulling aangeeft.

 

Partnership Innovators Varkenshouderij en Varkensvleesketen (PIVV)

Het PIVV heeft als doel het verbinden van de periferiebedrijven in de varkenshouderij middels een uitgebreid netwerk, stimuleren van innovatie en onderzoek en het stimuleren van export van Nederlandse producten, kennis en kunde. Het netwerk geeft de kleinere MKB-bedrijven de mogelijkheid mee te werken in innovatie en onderzoek.

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 208 20 70
info@coppensstal.nl

Coppens Stal-techniek BV
KVK-nummer: 72600233